Výpočet čisté mzdy vám ukáže, kolik dostanete výplatu. Co za ni vyrazit na wellness pobyt?

03.04.2019

Ucházíte se o zaměstnání? Nebo jste aktuálně podepsali novou pracovní smlouvu? Je jasné, že vás jistě zajímalo téma konkrétních odměn. Tedy toho, kolik vám bude zaměstnavatel vyplácet a také kolik vám po zaplacení všech nákladů zbude. Každý samozřejmě chce, aby něco našetřil a mohl si vyrazit i na odpočinkový wellness pobyt.

Výpočet čisté mzdy vám ukáže, kolik dostanete výplatu. Co za ni vyrazit na wellness pobyt?

(Foto - shutterstock.com)

Ten už není nic nedostupného a díky voucheru vyjde na zlomek ceny. Slevy i přes 50 procent totiž nebývají nijak výjimečné.

Výpočet čisté mzdy vám řekne, kolik vám na wellness pobyty zbude

Problémem současné mzdy je to, že je všude uváděna takzvaná hrubá mzda. Jak v inzerátech, tak například také v pracovní smlouvě. A to pokud jde o hodinovou mzdu, nebo celkovou odměnu. Jak zjistit, kolik reálně dostanete a zda vám na nějaký ten voucher na wellness pobyt ještě zbude? Pomůže vám online kalkulačka na výpočet čisté mzdy. Nástroj, kam zadáte pár vstupních dat a přesně víte, kolik vám přijde na účet, nebo vám zaměstnavatel vyplatí v hotovosti. Nyní už lépe víte, jaký bude váš rozpočet a zda budete mít za co vouchery na pobyt vůbec koupit.

Čistá mzda je výrazně nižší, než ta hrubá

Proč tomu tak je? Metodou výpočtu, která primárně zahrnuje daň z příjmu. Část peněz tak nejde vám, ale jde státu. Teprve čistá mzda je tou, kterou už vám nikdo nevezme a která není o nic ponížena. S tou můžete následně kalkulovat. Určitě není na místě ji hned rozházet za zbytečnosti. Koupit si za ní voucher na wellness pobyt ale není určitě nic špatného. Jak proto, že je výrazně ponížen oproti původní ceně, tak proto, že smyslem života není jenom práce. Člověk potřebuje také odpočinek, jelikož i díky němu může podávat lepší pracovní výkony. A třeba si následně říci i o to, aby se jeho plat zvýšil a jeho život se mnohem více přiblížil lepšímu standardu, po kterém většina lidí tolik touží.

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru