Podpořte svůj jídelníček na hubnutí také sportem

14.02.2016

Jak zhubnout trvale, rychle a efektivně? Pomohou vám dvě věci. Tou první je jídelníček na hubnutí, zatímco tou druhou je sport. Jaké aktivity jsou nejlepší a jak často je provozovat? Poradíme vám.

Podpořte svůj jídelníček na hubnutí také sportem

(Foto - shutterstock.com)

Mluvíme-li o sportovní aktivitě, která by měla podpořit naše hubnutí, je určitě dobré se zaměřit na takzvanou aktivitu aerobní. Ta je spojena se zvýšením naší tepové frekvence, stejně jako s rychlejším spalováním tukových zásob. Co hlavně v počátcích není dobrý přístup, to je klasické posilování, jelikož to vede hlavně k vytvarování našeho svalstva.

Jaké konkrétní sporty vyzkoušet, pokud dodržujeme jídelníček na hubnutí?

Několik obecných informací jsme si již řekli a tak se můžeme podívat na konkrétní nabídku. Aby byla dieta skutečně efektivní, je dobrý třeba běh, stejně jako jízda na kole. Obojí můžeme vykonávat v létě venku, nebo v zimě na trenažérech. Podobně tomu může být i v případě plavání. Pokud dodržujeme jídelníček na hubnutí v zimě, poslouží krytý plavecký bazén. Chodit ale můžeme také do tělocvičny, na několik skupinových aktivit. Mezi ty, které dnes zažívají ten největší boom, zcela určitě patří Zumba, standardní aerobic, ale třeba i jumping, nebo walking.

Máte dietní jídelníček? Nezapomínejte na pravidelnost

Pokud máte jídelníček, určitě dodržujete konkrétní předpisy jídel, které jsou spojeny s tím, kdy máte jaké potraviny jíst. Daná pravidelnost umožní, že dietní jídelníček přinese požadované výsledky. Podobné by to mělo být i v případě sportu. Zde je dobré hledět také na pravidelnost. Vždy je lepší sportovat několikrát v týdnu, třeba i na hodinu denně, než využívat pouze jeden jediný den, během kterého bude váš trénink i několikahodinový. A pro začátečníky připomeňme, že mnohdy může posloužit i svižnější procházka na autobus, nebo do práce. Uvidíte, že po pár dnech budete bez potíží své tempo výrazně zvyšovat.

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru