Důležitá fakta o MS v hokeji 2016

11.01.2016

I když nejste přímo velký fanoušek hokeje, jistě vám neunikla zpráva o tom, že stejně jako každý rok se bude konat hokejový šampionát. Konkrétně potom MS v hokeji. Pořadatelskou zemí je Rusko.

Důležitá fakta o MS v hokeji 2016

(Foto - shutterstock.com)

Podívejme se společně na několik důležitých faktů, které se právě k této důležité sportovní události přímo vážou. Začněme hned samotnou pořadatelskou zemí. Hrát se totiž bude hned ve dvou městech, a to ve dvou hokejových halách. Jednou z nich bude hala umístěná v ruském Petrohradu. Druhým městem, kde se šampionát zároveň odehraje, bude Moskva. Zde nás čekají jak zápasy skupiny, tak samozřejmě také finální boje o medaile.

V jakém termínu se MS v hokeji 2016 hraje?

Podívejme se na to nejdůležitější, a to je také termín, ve který se daná mistrovství hraje. Ani zde nemusíme očekávat jakoukoliv změnu, jelikož jako tradičně půjde o květnové datum. Máme-li být konkrétní, tak vše vypukne dne 6.5., kdy jsou naplánovány první zápasy ve skupinách. Samotné MS v hokeji 2016 bude pokračovat následujících 14 dní, a to konkrétně až do termínu, kterým je datum 22.5. To bude mistrovství nejenom oficiálně ukončeno, ale celý hokejový svět se tak dozví jak jméno šampiona, tak samozřejmě také jména těch týmů, které se umístily na druhém a také třetím místě.

Na MS v hokeji se budou hrát dvě souběžné skupiny

Vzhledem k počtu týmů je vše rozděleno do dvou základních skupin. V nich se proti sobě utkají jak týmy silnější, tak samozřejmě také týmy slabší. Systém ve skupinách je poměrně jasný, jelikož hraje každý s každým. Jak jsme zmínili, MS v hokeji nabídne dvě skupiny, přičemž v každé bude celkem 8 týmů. Následující postup je také jasný. První čtyři z každé skupiny postupují do čtvrtfinále, a odtud postupně také do semifinále a následně do finále a také do boje o třetí a čtvrté místo. Vše podstatné již víte a tak zbývá jediné. Fandit.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejprodávanější pobyty

Mohlo by Vás zajímat

Chcete být informováni
o nových slevách?

odhlásit z odběru